2010-07-15

Dag 23: Hjemreise | Going home

Etter frokost på motellet sjekket vi ut og kjørte til flyplassen. Her leverte vi bilen - som vi hadde kjørt 11.300 kilometer med (blir vel sånn ca. Norge på langs fire ganger...?) Fikk sjekket inn på flyet, betalte $100 for ekstra bagasje(!) og gikk til sikkerhetskontrollen. Her hadde Tone virkelig problemer med å komme gjennom - det pep uansett hva hun tok av seg. Viste seg etter en mer grundig undersøkelse at det var BH-hekten som slo ut. Så hun fikk lov til å fortsette :-)

Flyturen til Philadelphia ble et lite h*lvete... Uheldigvis hadde vi to familier med barn rett bak oss på begge sider. To av barna sparket i setene foran (forstyrret Tone), og dessuten begynte det ene barnet å skrike/gråte - og fortsatte med det de neste 4,5 timene... helt til det var igjen 15 minutter før vi skulle lande. Sukk. Et mareritt både for foreldrene og medpassasjerene. Heldigvis har jeg BOSE noise-cancelling headset som kunne ta unna det verste. Så at mange andre passasjerer fant seg ørepropper og det de ellers kunne bruke til å stenge noe av støyen ute.

I Philadelphia slapp vi heldigvis en ny sikkerhetskontroll, og hadde god til vi skulle fly videre til Norge. Flyet ble i tillegg litt forsinket pga rot med hvor familier var plassert; visstnok var det noen som ikke fikk sittet sammen. Håpet at det ikke skulle være så kaldt på den flygingen som da vi kom til USA, og det var det heller ikke. Vi hadde fått nødutgangsseter (men valgte på feil side av flyet) og hadde god benplass, men det var allikevel umulig å sove. Døset nok noe, men vi var ganske trøtte da vi kom til Norge.

Allikevel var vi de eneste som tenkte at vi måtte gå gjennom passkontrollen - andre fortsatte nedover mot bagasjeutleveringen og måtte gå tilbake. Vi fikk all bagasjen vår, stablet det på en tralle og kom oss gjennom tollkontrollen. Fikk etterhvert stablet det inn i bilen også og kom oss hjem :-)

When we got to the airport this morning we returned our Ford Edge - with 6,670 more miles on it than it had three weeks earlier. Paid $100 extra to US Airways for our additional bags, and waited patiently for the flight to Philadelphia. The flight was on time, but unfortunately for us it was a very noisy flight as one boy cried and screamed most of the time... he just fell asleep 15 minutes before we arrived in Philly. A nightmare for parents and most other passengers...

We transfered to our next flight in Philly, and on Saturday around noon we arrived in Oslo. A great vacation was over...

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar